|

Interview met Robert Kranenborg

Naar aanleiding van de onthulling van het keurmerk voor Goudse kaas en een aantal heerlijke hapjes spraken we chef-kok Robert Kranenborg over zijn favoriete gerecht en voedselallergie in de keuken.

Tijdens de heerlijke lunch en de onthulling van Het Geheim van Gouda heb ik ook nog even met Robert Kranenborg zelf gesproken. Ik was nieuwsgierig, wat vond hij zelfs van de kaasgerechten en wat is zijn favoriet? En natuurlijk was het ook een hele goede gelegenheid te vragen naar zijn ervaring met allergie.

Heb jij een voedselallergie?

Nee, geen  enkele allergie gelukkig. Natuurlijk zijn er wel producten die ik niet lekker vind. Die producten gebruik ik dan ook niet, een chef kookt in eerste instantie voor zichzelf, ik moet mijn passie immers wel  kunnen overbrengen.

Patissier allergisch voor bloem

Maar zijn er dan wel chefkoks met allergieën?
” Jazeker! Er is een geweldige patissier in België met een bloemallergie. In zijn atelier waar alle taarten gemaakt worden heeft hij een soort glazen kooi, daarin wordt alles waar bloem bij komt kijken in klaar gemaakt. Dan kan hij er naar kijken, maar komt er niet bij in de buurt.”
 kaas-lactosevrij-airmagazine

Chef – kok met voedselallergie

” Ook zijn er veel chef-koks met allergieën voor schaaldieren. Deze proeven hun eigen producten dan ook niet maar laten dit proeven. Deze allergie vormt zich vaak met de jaren en kan soms ook weer verdwijnen.
Zo heb ik zelf ook bijna 15 jaar een milde allergie gehad voor zee-egels. Door dit iedere dag te eten is mijn lichaam gaan protesteren tegen de overdosis eiwitten. En door langzaam soms wat stootjes aan mijn lichaam uit te delen door dit in kleine hoeveelheden tot me te nemen kon ik na 15 jaar het weer eten.”

Robert Kranenborg’ s favoriete gerecht met kaas

Je hebt een hele leuke minidocu gemaakt over Goudse kaas,  we hebben vandaag allergie hapjes met kaas mogen proeven. Wat is nu eigenlijk jouw favoriete gerecht met kaas?
” Een mooie Franse brioche, getoast, en daarop een dikke plak jonge kaas. Dat is voor mij een gebakje. Het liefst dat de brioche nog een beetje warm is zodat de kaas een beetje smelt.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!
Posted by on mei 30 2014. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021