Seizoensgericht eten in de winter
Wist je dat je per seizoen gericht kunt eten? Vaak wordt de zomer als ultiem fruit en groente seizoen gezien, maar ook in de winter is er voldoende te krijgen en te variëren. Het gaat er om dat je groente, fruit én vis uit het juiste seizoen eet.
Wat zijn de voordelen?
Seizoensgericht eten heeft meerdere voordelen:
♥ Seizoens-eten is goedkoper en vaker in de aanbieding, omdat de winkels er makkelijk en goedkoop veel van kunnen inkopen;
♥ Het is beter voor het milieu, omdat het (meestal) niet van ver hoeft te komen;
♥ Om diezelfde reden is de voedingswaarde in het juiste seizoen het hoogst;
♥ Het is gezond, omdat je varieert;
♥ Tot slot is het ook gewoon ontzettend leuk om eens wat nieuws uit te proberen!
Seizoensgericht eten in de winter
Kies in de winter voor de volgende soorten groente, fruit en vis:
Groente
Aardappel, Boerenkool, Groene selderij, Knolselderij, Koolraap, Paddestoel, Pastinaak, Pompoen, Prei, Raap, Rode biet, Rode kool, Schorseneren, Spruitjes, Ui, Veldsla, Winter postelein, Witlof, Witte kool, Wortel.
Fruit
Appel, Banaan, Mandarijn, Peer, Rode bessen, Sinaasappel.
Vis
Haring, Karper, Mossels, Snoekbaars, Tilapia, Tong, Zalm, Zeepaling.
Uitprinten, ophangen en variëren!
Print dit lijstje uit, hang hem op in je keuken en meer inspiratie heb je niet nodig voor het (avond) eten. Probeer ook eens zogenaamde ‘vergeten groente’ zoals pastinaak, raap en schorseneren. Ontzettend voedzaam en lekker!
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.